Gratis verzending vanaf 60,- in NL
Eigen unieke klompen
Voor 12:00 besteld = zelfde dag verzonden

5 tips tegen koude voeten in de winter

  • Posted on
5 tips tegen koude voeten in de winter

Dit kun je doen tegen koude voeten

Altijd last van koude voeten in de winter? Je bent niet de enige. Heel veel mensen in Nederland hebben vooral ’s winters last van koude ledematen. Dit zorgt voor veel ongemak. Misschien kun je ’s avonds niet in slaap komen door je koude voeten. Of trekt de kou je hele lichaam door, waardoor het lijkt alsof niet meer warm kan worden. Zoek je een snelle oplossing voor je koude voeten? Dan is dit blog van Hollands Klompenhuis precies wat je zoekt. Wij geven je namelijk 5 handig tips. Lees snel verder voor onze tips en de oorzaak van koude ledematen.

 

Oorzaak van je kouden voeten

De oorzaak van kouden voeten is een slechte doorbloeding. Wanneer de omgevingstemperatuur daalt, daalt ook jouw lichaamstemperatuur. Dit zorgt ervoor dat de bloedvaten samentrekken. Wanneer de bloedvaten te sterk samentrekken, neemt de bloedtoevoer af waardoor je voeten koud worden. Uiteraard zijn er meer oorzaken. Denk bijvoorbeeld aan te weinig lichaamsbeweging, knellende schoenen, hormonen, roken, diabetes en hartafwijkingen.

 

Tips tegen koude voeten

Koude voeten zijn gevaarlijk, maar wel vervelend. Zoek je een snelle oplossing voor je probleem? Wij zetten hier 5 vijf makkelijke tips voor je op een rij:

 

  1. Verwarmen: Maak gebruik van een lekkere warme kruik, verwarmde pittenzak of pak je föhn erbij. Een makkelijke methode met direct resultaat.

 

  1. Wrijven en masseren: Met je handen kun je ze zelf warm wrijven of masseren. Uiteraard kun je ook iemand vragen om dit voor je te doen.

 

  1. Beweging: Beweging is een eenvoudige manier om de doorbloeding van je lichaam en ledematen te stimuleren. Trek dus je schoenen uit en beweeg voor een tijdje intensief. Na verloop van tijd worden ze dan vanzelf weer warm.

 

  1. Creëer een isolerend laagje: Door een isolerend laagje om je voet aan te brengen, zorg je ervoor dat je eigen lichaamswarmte beter wordt vastgehouden. Dit kun je bijvoorbeeld doen met vaseline, maar ook wollen sokken of twee paar katoenen sokken helpen goed.

 

  1. Schaf een paar fijne pantoffels: Voorkomen is beter dan genezen zeggen ze vaak. Schaf daarom een paar fijne pantoffels aan. Neem bijvoorbeeld de super leuke en warme klompsloffen van Hollands Klompenhuis.

 

 

Ontdek onze collectie klomppantoffels

Wil jij je voeten de hele winter door warm houden? Neem dan zeker een kijkje in ons ruime aanbod met klomppantoffels! Bij ons vind je pantoffels voor zowel groot als klein. Kies bijvoorbeeld voor een paar met een typisch Hollandse print met molen of kies voor een vrolijke tulpenprint. Op zoek naar een paar voor de allerkleinste? Kies dan voor deze schattige Nijntje klompsloffen! Je kunt ze heel gemakkelijk en snel bij ons bestellen. Wij weten zeker dat jij met je favoriete paar klomppantoffels binnen no-time warme voeten hebt!

My account
You are not logged in. Log in to make use of all the benefits. Or create an account now.
Language & Currency
Cart
Your cart is empty
Search
Zoeksuggesties
No products found...
Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »